Stadsjeepsdäck - Prisjämförelsetjänst för Stadsjeepsdäck

De bästa priserna på dina däck
De bästa priserna på dina däck
Bredd
Profil
Diameter
Last
Hastighet
Märke
1 Hitta dina däck
2 Jämför priser
3 Besök butik

Jämför priserna för 4x4-däck och hitta de bästa erbjudandena

Varför ska jag använda er jämföringstjänst?

När du ska köpa 4x4-däck online lär du märka att priset hos däckåterförsäljare varierar en del. Ju högre däckpriserna är, desto större är prisskillnaderna mellan däckhandlarna. Framförallt SUV däck och 4x4-däck påverkas starkt av dessa variationer av pris eftersom de är dyrare än vanliga bildäck. Detta leder till att vi ofta kan stöta på prisskillnader upp till så mycket som 700+ SEK för samma däck!

Utöver detta fluktuerar även priserna för just 4x4-däck mycket. Vissa gånger kan priserna för SUV-däck förändras drastiskt bara inom en timme. Därför kan det ofta verka hopplöst att manuellt jämföra alla erbjudanden för att hitta det bästa för 4x4-däck i Sverige utan en hemsida som kan göra detta åt dig.

Jämför-däck hjälper dig alltså att hitta det pris som passar just dig! Vi jämför däckpriserna hos de mest vanligt förekommande återförsäljarna i Sverige och erbjuder ett stort urval av SUV- och 4x4-däck till det lägsta priset.

Jeep 4x4

Vilka 4x4 däck är billigast i Sverige?

Terrängförare som använder sitt fordon mer sällan kanske vill köpa budget 4x4-däck. Notera dock då att billigare SUV-däck ofta har sämre prestanda. När man använder sig av billiga 4x4-däck förbränner man mer bränsle, får en förminskad hållbarhet samt körstabilitet. Om du även söker efter tysta 4x4-däck är de däck till lägst pris sällan den bästa lösningen.

Därmed uppmanar vi dig som skall köpa 4x4- eller SUV-däck att inte bara bara ta hänsyn till priset. Var även uppmärksam på däckens vattenplaneringsmotstånd, hanteringsprestanda, bromskvalitet, mm. Du kan prioritera dessa kriterier olika beroende på dina preferenser men kom ihåg att alltid leta efter de däck med bäst värde hellre än de däck som blir billigast!

Hur kan jag hitta billiga 4x4-däck eller SUV-däck?

På Jämför-däck.se kan du hitta 4x4-däck lämpade för alla säsonger och med bäst kvalitet för pengarna. Du behöver endast ange dina däckdimensioner i vår sökmotor och omedelbart hittar du de bästa erbjudandena för 4x4-däck online. För att göra detta behöver du bara leta efter följande markeringar på däckets sidovägg eller i dokumenten som medföljer fordonet: däckbredd, höjd och diameter samt last- och hastighetsindex. Var särskilt noga med att hålla koll på de två sistnämnda indexen då vissa 4x4-däck på rea har samma dimensioner som standarddäck.

Du kan naturligtvis fortfarande använda och montera standarddäck om du har planerat att köra på vägar om de överensstämmer med dimensionerna, belastnings- och hastighetsindex.

Om du har ytterligare funderingar kring terrängdäck, var vänlig och titta på vår guide. I denna sektion ger vi också praktiska tips som hjälper dig att välja samt underhålla dina 4x4-däck.

Jaguar SUV

Hur gör jag när jag jämför 4x4-däckpriserna på Jämför-däck?

När du har angett dina däck-dimensioner i sökrutan via vår 4x4-däckjämföringstjänst klicka på “Sök”. Däck-sökmotorn kommer att visa en lista över alla våra handelspartners däckpriser.

Alla priser på däckmodeller som motsvarar de angivna måtten listas i stigande ordning. På detta sätt visas de däck som är billigast i början av listan. Förfina och utveckla din sökning med vår filterfunktion. Om du letar efter 4x4-däck av ett specifikt märke kan du välja även detta i vänstra kolumnens filterfunktion. Det är också möjligt att jämföra däckpriser efter säsong, däckhandlare och prisklass. Om du vill jämföra priserna för 4x4-däck av en specifik modell, klicka bara på modellens namn så får du en översikt över alla aktuella erbjudanden.

När du hittat 4x4-däck som passar dig, klicka på “Besök butik”. Du kommer att omdirigeras till återförsäljarens onlinebutik där du kan köpa dina nya 4x4-däck. Du kanske till och med hittar rabattkoder till dessa.

Vilka 4x4-däck ska jag köpa?

Vad är skillnaden mellan 4x4-däck och SUV-däck?

I allmänhet använder vi termen "4x4" för terrängfordon. Dessa fordon har en fyrhjulsdrift, vilket innebär att alla fyra hjul fungerar samtidigt. Till skillnad från 4x4-bilar används SUV:ar främst på vägar och mindre för terrängkörning. Vissa modeller har dock också ett fyrhjulsdrivningssystem och elektroniska enheter som möjliggör körning på alla typer av terräng. Precis som 4x4-fordon har SUV (Sport Utility Vehicle) ett högre markavstånd, är mer rymliga samt tyngre än vanliga personbilar. Denna typ av fordon gör att du kan köra med mer utrymme och komfort samt ha möjlighet att bära eller bogsera tunga laster.

Även om 4x4-bilar och SUV:ar inte har samma funktioner använder vi uttrycken 4x4-däck och SUV-däck för båda fordonen. Faktum är att de två termerna på däck-återförsäljarnas hemsidor ofta används som synonymer. Om det finns en sak som vi vet säkert, är det att köpa däck för din 4x4 eller din SUV är något du gör via oss. Hos oss hittar du de däck som passar din körstil bäst och allt detta sker simpelt via vår hemsida skapad just för jämföring av däck!

Vilka däck är mest lämpliga för min 4x4- eller SUV-bil?

För att bestämma vilka däck som motsvarar din 4x4- eller SUV-bil måste du först veta i vilken terräng du ska köra i. Det finns nämligen tre huvudsakliga kategorier av dessa däck baserat på olika körytor.

Vägdäck (HT däck)

Eftersom SUV-bilar främst används i stadsområden så säljs de mest med 4x4-vägdäck, även kallade landsvägsdäck. Det är därför du ofta ser förkortningen H / T för denna typ av däck, vi rekommenderar att du köper vägdäck för 80% väg / 20% terränganvändning.

All-terrängdäck (AT däck)

All-terrängdäck är de mest universella 4x4-däck. De är perfekta för både väg- och off-roadanvändning. Du hittar dem under olika namn: mixade däck, 4x4-50/50-däck och all-terrängdäck. Det är därför du ofta ser förkortningen A / T för denna typ av däck, vi rekommenderar att du köper all-terrängdäck för en balanserad användning: 50% väg / 50% terräng.

Off-roaddäck (MT däck)

Oavsett om vi kallar dem ler-terrängdäck, off-roaddäck eller lerdäck, de är utformade för att köra på mer besvärliga ytor som exempelvis lerig mark. Därför ser du ofta förkortningen M / T på denna typ av däck, vi rekommenderar att du köper terrängdäck för 20% väg / 80% terräng.

Tips för 4x4 vinterdäck

Observera att även om 4x4-däck mestadels används för terrängändamål, ersätter de inte vinterdäck. undersökningar har visat att vinterdäck är mer effektiva under vinterförhållanden än 4x4-däck, detta på grund av deras gummi- och slitbanemönster. Därför, utöver de tre huvudsakliga 4x4-däckkategorierna finns det en sektion för SUV-vinterdäck och 4x4-snödäck. Så om vädret skulle skifta, se till att du monterar på vinterdäcken!

Vilka är de bästa 4x4- och SUV-däckmärken?

Några av de främsta 4x4-däckmärken är premiumvarumärken som Michelin, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Continental och Pirelli. Det finns även mellanliggande varumärken kända för sina terrängdäck som Yokohama, Nokian och BF Goodrich. Sedan får vi heller inte glömma 4x4-budgetdäck från General Tyre samt regummerade 4x4-däck.

Michelin 4x4 däck Goodyear 4x4 däck Bridgestone 4x4 däck Dunlop 4x4 däck Continental 4x4 däck Pirelli 4x4 däck

Tveka inte att jämföra däckmärken samt kolla på olika 4x4-däck tester som utförts på nätet. Det finns även SUV-däckrecensioner tillgängliga som utförs av välrenommerade organisationer som ADAC eller TCS. Webbplatsen teknikensvarld.se sammanfattar även dessa 4x4-däck recensioner för att hjälpa dig hitta rätt däck på nolltid.

Var kan jag få mina 4x4- och SUV-däck monterade nära mig?

Fann du det bästa priset för de däck du vill ha med hjälp av vår tjänst och önskar köpa dessa online? Allra först bör du se till att du också hittar ett monteringscenter som går med på att montera denna typ av däck. Inte alla garage erbjuder nämligen montering av 4x4-däck. Detta beror på den imponerande storleken på 4x4-bilar och deras däck, då dessa kräver lämplig monteringsutrustning.

Om återförsäljaren där du köper dina däck inte anger var du kan få din montering, kontrollera då informationen om den maximala fälgstorleken som accepteras av garaget. När du väl hittat ett monteringscenter som uppfyller dessa villkor, kontakta dem för att se till att 4x4-däckmontering är möjligt.

Om du har ytterligare funderingar om vår tjänst, Jämför-däck.se eller om du vill lämna ett omdöme är du varmt välkommen att använda vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna!