Skoterdäck - Prisjämförelsetjänst för Skoterdäck

De bästa priserna på dina däck
De bästa priserna på dina däck
Bredd
Profil
Diameter
Last
Hastighet
Märke
1 Hitta dina däck
2 Jämför priser
3 Besök butik

Jämför mopeddäck med vår däckjämföringstjänst

Vi vet hur tids- och energikrävande det kan vara att hitta nya mopeddäck med bäst värde, pris- och kvalitetsmässigt. Därför är vi fast beslutna att hjälpa vägleda dig genom djungeln av varierande priser från olika återförsäljare så att du kan hitta de allra bästa däcken. Med Jämför-däck behöver du inte längre oroa dig över dina däck när du kör med din moped!

Varför ska jag jämföra däck online?

Priserna för mopeddäck varierar mycket och du har förmodligen inte tid att ständigt hålla koll på den stora mängden onlinebutiker. Det enklaste sättet för dig, för att så snabbt och smidigt som möjligt kunna hitta de bästa erbjudandena, är att jämföra de olika däckpriserna för moped på en och samma hemsida: Jämför-däck!

Vår sökmotor jämför däckpriserna för moped från olika återförsäljare som Dackonline, Tirendo och däck247 samtidigt som du erbjuds ett brett urval bland många däckmärken. Alla våra partners är noggrant utvalda så att du kan köpa mopeddäck utan några bekymmer!

Aprilia SR 50

Hur hittar jag mopeddäck på Jämför-däck?

Ange måtten på dina mopeddäck i vår sökmotor, inklusive bredd, höjd, diameter, samt belastnings- och hastighetsindex. Klicka sedan på "Sök" för att generera en lista på resultat med översikt på priserna för mopeddäck. Där väljer du dem som passar just dig bäst.

Hur tar jag reda på storleken på mina mopeddäck?

Information om däckens dimensioner för din moped finns att hitta på fordonets dokumentation. Var även medveten om att du inte skall använda dig av mopeddäck med lägre belastnings- eller hastighetsindex än specifikationerna, montering av däck som inte uppfyller detta krav är en stor säkerhetsrisk och är därmed förbjudet. Att ha däck med högre belastnings- och hastighetsindex är däremot många gånger inte ett problem. Om du önskar få mer information, tvivla då inte inte att besöka tillverkarens hemsida eller kontakta din mopedtillverkare.

Hur jämför jag däckpriser för moped på Jämför-däck?

Jamfor-dack


Jämför-däck visar priserna i stigande ordning, dessa inkluderar även leveranskostnader. Om du vill förfina eller utveckla din sökning använder du filterfunktionen till vänster i resultatlistan. Detta låter dig jämföra priser från olika tillverkare och återförsäljare, välja säsong eller ställa in en prisklass enligt din budget.

När du har valt de rätta däcken för din moped, klicka på “Besök butiken”. Du kommer att omdirigeras till vår handelspartners onlinebutik för att kunna köpa däcken.

Är billiga mopeddäck säkra?

Om du väljer några av de billigaste däcken som visas i början av våra prislistor kommer du självfallet spara pengar. Budgetdäck är dock inte alltid det bästa valet kvalitetsmässigt: de tenderar att slitas ut snabbare, bidrar ofta till mindre körstabilitet och orsakar högre bränsleförbrukning. Därmed är de billigaste däcken inte alltid de bästa. Med detta i åtanke när du köper däck, använd Jämför-däck för att jämföra priserna på bra kvalitetsdäck och dessutom kunna köpa dessa för ett lägre pris.

Dunlop däck Continental däck Pirelli däck Bridgestone däck

Vilka däck ska jag välja för min moped?

När du väljer nya däck för din moped måste du inte bara ta hänsyn till deras dimensioner och din budget, utan också hitta däck som matchar din körstil och de förhållanden du helst kör i. Faktum är att mopedförare, till skillnad från cyklister, många gånger använder sina fordon året runt för att resa kortare avstånd i stadsområden. Tillverkarna har därför utvecklat däck med både en kort uppvärmningstid och ett högt grepp, under alla väderförhållanden.

Vilka typer av mopeddäck finns det?

Mopeddäck kan delas upp i fyra huvudtyper utifrån olika körstilar: stads- och turneringsdäck, sportdäck och terrängdäck. Du kommer att märka att namnen på kategorierna varierar mellan olika återförsäljare, vilket ibland orsakar viss förvirring. Det är därför vi rekommenderar att du är uppmärksam på modellernas namn när du jämför däckpriser till moped.

Stadsdäck för moped

Om du använder din moped främst i stadsområden är stadsdäck den bästa matchningen för dig! Deras slitbanemönster ger ett idealiskt grepp på alla typer av stadsrum. De är också mycket motståndskraftiga mot slitage, så att du kan köra på obestämd tid över asfalt och vägar.

Vespa Sprint 50

Touringdäck för moped

Touringdäck för moped är relativt lika motorcykeldäck. De är utformade för att köras under alla väderförhållanden. Deras stora slitstyrka gör att du kan köra på oändliga vägar utan några bekymmer.

Scooterdäck

Om du gillar att köra scooter är det simpelt att hitta lämpliga däck! Scooterdäck är vanligtvis smalare och deras diameter tenderar att vara större än för andra mopeddäck. Deras grepp och slitstyrka ger dem en idealisk hantering och hållbarhet.

BMW C 650 Sport

Sportdäck för moped

Om du tycker särskilt mycket om höga hastigheter blir du säkerligen inte besviken av de sportdäck som erbjuds för moped. Deras mjuka gummi ger ett oöverträffat grepp på vägen men också på (racer)banan. Därmed, om du tar med din moped även på sporttävlingar och dylikt, använd då sportdäck för att få en osviklig reaktivitet.

Offroaddäck för moped

Var inte rädd för att gå offroad med din moped! Offroaddäck är speciellt designade för det: deras slitbanemönster är specifikt utformade för denna typ av körning till skillnad från vanliga stadsdäck. Du kan därför använda dem för att köra på grusvägar, i skog eller på landsvägar. Det är självklart även fullt möjligt att använda dem på vanliga vägar, däremot presterar dessa däck sämre här när det gäller väghantering, rullbuller och livslängd.

Vintage mopeddäck

Gillar du retrostilen? Om svaret är ja, passar vintage däck perfekt för dig! De skiljer sig från andra däck när det gäller utseende men inte prestanda. Vissa av dem har till och med de vita remsorna från äldre modeller. Detta kommer att ge en helt ny twist till din moped!

Heidenau däck Duro däck

Vinterdäck för moped

När vi tänker på mopeder föreställer vi oss inte nödvändigtvis att köra under vinterförhållanden. Om du ändå är sugen att ta med mopeden i snön, tveka då inte att montera vinterdäck. Deras gummi- och slitbanemönster ger dem god flexibilitet och grepp vid mycket låga temperaturer samt på hal mark.

Michelin däck Metzeler däck

Däck för el-moped

För elektriska mopeder ändras ingenting! Du kan välja mellan samma däckkategorier som andra mopedtyper, förutsatt att du ser till att de är anpassade till storleken på din el-moped och förhållandena du åker i.

Vilket är det bästa märket av mopeddäck?

Mopedförare kan lita på däcken från märken som Bridgestone, Dunlop, Michelin, Pirelli och Metzeler. Du måste dock självklart alltid se till att dina däck är anpassade till din körstil och väderförhållandena. Precis som för motorcykeldäck, bör du välja de senaste modellerna och genom detta garantera den bästa tekniska prestandan. De senast släppta modellerna från detta år, 2020, är Metzeler Roadtec Moped och Michelin City Grip 2.

Var kan jag få mina däck monterade nära mig?

Många återförsäljare på nätet har information på sina hemsidor med adress samt anpassade kostnader för monteringscenter nära dig. Var i detta fall vänlig och observera att priserna kan variera beroende på vilken typ av moped du har. Därför bör du alltid fråga om det exakta priset genom att kontakta monteringscentret i förväg.

Med hjälp av Jämför-däck kommer inget att hindra dig från att köpa dina mopeddäck online. För ytterligare information kan du läsa vår köpguide. Om du fortfarande har funderingar om oss eller prisjämförelse för mopeddäck är du varmt välkommen att kontakta oss direkt!