Motorcykeldäck - Prisjämförelsetjänst för Motorcykeldäck

De bästa priserna på dina däck
De bästa priserna på dina däck
Bredd
Profil
Diameter
Last
Hastighet
Märke
1 Hitta dina däck
2 Jämför priser
3 Besök butik

Jämför däckpriser online med vår däckjämföringstjänst

Varje ny motorcykelsäsong börjar med samma fråga: hur hittar jag nya motorcykeldäck för det bästa priset? Du behöver inte längre oroa dig: på Jämför-däck hittar du motorcykeldäck online, på nolltid!

Genom att ange dina däckdimensioner får du de senaste priserna för motorcykeldäck i Sverige. På Jämför-däck jämför vi priserna hos kända däcktillverkare åt dig. Du kan sedan välja det bästa erbjudandet, få dina nya däck monterade och köra!

RS660

Varför ska jag jämföra däckpriser?

Om du inte jämför däckpriserna innan du köper nya motorcykeldäck riskerar du att förlora en hel del pengar då priserna konstant fluktuerar. För att undvika att slösa både tid och pengar ger vi på Jämför-däck dig en rangordning av alla erbjudanden i Sverige, på en och samma sida. Vår tjänst är gratis och priserna uppdateras så ofta som varje ny timme.

Vi listar ett brett utbud av de bästa och billigaste motorcykeldäcken utifrån dina kriterier och preferenser. Oavsett om du föredrar klassiska motorcyklar, är en rally-ryttare eller en terrängäventyrare - på Jämför-däck.se kan du alltid hitta de allra bästa priserna för motorcykeldäck!

Hur hittar jag motorcykeldäck på Jämför-däck?

Jamfor-dack

Först måste du ange bredd, höjd och diameter samt belastnings- och hastighetsindex i sökrutan ovan. När du har fyllt i alla sökkriterier klicka på "Sök", sökmotorn visar då en lista med varierande priser tillgängliga för motorcykeldäck från flertalet återförsäljare som Dackonline, Tirendo och Däck247.

För att ta reda på just dina däcks funktioner, titta i de papper som medföljer ditt fordon. Där hittar du minimimått, belastnings- och hastighetsindex. Notera även att det är fullt möjligt att använda sig av däck med belastnings- eller hastighetsindex högre än de ursprungliga specifikationerna. Av säkerhetsskäl bör du däremot inte montera däck med lägre belastnings- eller hastighetsindex. Om du har några ytterligare funderingar, fråga en behörig om råd!

Hur jämför jag motorcykeldäck på Jämför-däck?

Jämför-däck sorterar priserna för motorcykeldäck i stigande ordning, lägst pris först. Filterfunktionen i den vänstra kolumnen tillåter dig att förfina och utveckla sökningen ytterligare. Du har möjlighet att välja mellan de märken och återförsäljare du föredrar eller också jämföra priserna för motorcykeldäck av en enda modell. När du väl har hittat de däck du söker, för det pris som bäst passar dig, klicka på "Besök butik". Du kommer då att omdirigeras till tillhörande onlinebutik. Därefter är allt så busenkelt att du skulle kunna beställa däcken med ögonen stängda!

Vi på Jämför-däck är helt oberoende vilket innebär en trygghet för dig som kund då ingen av våra handelspartners kan på något vis påverka varken resultaten eller priserna.

Är billiga motorcykeldäck farliga?

När du gjort en sökning och har sett våra priser på listan lär du säkerligen frestas att köpa de billigaste. Observera då gärna att billigare motorcykeldäck har en tendens att slitas ut betydligt snabbare och har därför också ofta en kortare livslängd, är mindre effektiva i hanteringen och leder till högre bränsleförbrukning.

För att spara pengar i det långa loppet beslutar sig vissa cyklister att köpa samma modell av däck som föregående säsong. Äldre däckmodeller är i många fall billigare än nyare modeller men de visar sig också sakna samma kvalitet och prestanda. Därför rekommenderar vi att jämföra priserna på de senaste däckmodellerna istället.

Vi anser att man alltid bör leta efter det bästa värdet hellre än det lägsta priset.

Vilka däck krävs till min motorcykel?

Däcken du skall välja beror på en mängd olika faktorer, exempelvis den terräng eller vägtyp du gärna kör på, din körstil samt budget. Innan du köper motorcykeldäck online bör du därför alltid reflektera över följande: Under vilka väderförhållanden åker jag helst motorcykel? Hur ofta använder jag min motorcykel? Åker jag till och från jobbet med den? Eller åker jag kanske längre sträckor på landsbygden? Älskar jag att åka snabbt på bana? Eller föredrar jag offroadäventyr?

Vad för kategorier av motorcykeldäck finns det?

Marknaden för motorcykeldäck är främst uppdelad i standarddäck avsedda för vägbruk samt terrängdäck. I båda kategorierna finner du ytterligare underkategorier, som i sin tur är anpassade till olika maskiner, platser samt körstilar, vare sig det gäller avslappnat, sportigt eller äventyrligt!

Vem du än må vara och vad du än föredrar erbjuder vår hemsida ofantligt många möjligheter utifrån dina preferenser. När du väl vet vilken typ av förare du är behöver du bara prova dig fram med olika typer av däck för att hitta dem som passar just dig bäst.

On-road däck

Touringdäck

Om du söker efter motorcykeldäck avsedda för stads- och dagligt bruk, i regn eller glans kommer touringdäck passa dig som handen i handsken! De är konstruerade för vägbruk och kommer att leda dig från punkt A till punkt B, exempelvis till och från jobbet, på nolltid. Deras hårda gummi och många slitbanemönster erbjuder ett effektivt grepp på våta ytor samt har god körbarhet och livslängd. De håller två till tre gånger längre än sportigare modeller, vilket även sparar pengar på längre sikt! Tack vare förbättringar som utförts på deras grepp tror experter att även vissa sportmotorcyklar kan utrustas med de senaste modellerna av touringdäck.

BMW k1600gtl
Klassiska däck

Klassiska däck, även kända som vintage däck skapar en nostalgisk känsla och ger dig möjlighet att återuppleva några av dina bästa minnen från tidigare dagar. Denna typ av däck kopierar stilen av äldre modeller samtidigt som de har samma prestanda som de senaste touringdäcken. Dessa är avsedda för användning på vägar, de presterar dock inte som bäst när det kommer till uthållighet och grepp på våtare vägar. Däremot om du är intresserad av retrodäck avsedda för väganvändning, rekommenderar vi dig starkt att kika på klassiska däck!

Anpassade däck

För långa åk på oändliga vägar med din Harley Davidson krävs däck som är anpassade till de tyngre lasterna. Anpassade däck, också kända som cruisingdäck passar perfekt till denna typ av begränsningar. De är mycket resistenta på lång sikt och ger god körkomfort. När du väljer anpassade däck är utseendet lika viktigt som prestandan, detta har däckmärken av denna typ förstått och erbjuder därför också modeller i färg.

Honda CBR1000rr
Sportdäck

Om du är en av dem som tycker om höga hastigheter i svängarna på berg eller motorvägar kommer sportdäck garanterat uppfylla dina krav och förväntningar. Sportdäck är de mest vanligt förekommande standarddäck på sportmotorcyklar. Enligt lagstiftning är sportdäck endast godkända för väganvändning men kan ibland även användas på racerbana. De erbjuder stor säkerhet och är simpla att hantera i höga hastigheter. Sportdäck är mycket effektiva på torra vägar men mindre bra på våta ytor, detta bland annat på grund av deras slitbanemönster. De är tillverkade av mjukt gummi, vilket gör dem mer känsliga för slitage och ger dem därmed en lägre livslängd än andra typer av däck.

Racingdäck

Är du en racingentusiast och vill driva dina gränser ännu längre, men den här gången på bana? Då passar racingdäck perfekt för dig! De är bäst lämpade för alla som älskar ban bilracing som vill komma i mål först. De är gjorda av ett mjukt gummi som gör det möjligt att hantera höga hastigheter och accelerationer och likväl stark inbromsning. Racingdäck erbjuder också ett oöverträffat grepp i extrema lutningsvinklar. Men du lär märka att, precis som en racerförare blir utmattad efter en ban biltävling, kommer även däcken att bli trötta och slitna snabbt.

På marknaden för racingdäck hittar man också snyggare racingdäck som har en ännu bättre kontakt med marken. Observera dock att dessa specifika däck är förbjudna för bruk på väg på grund av brister på slitbanemönster vilket gör dem farliga på våta ytor.

Oavsett vad skall man alltid komma ihåg att värma upp sina bandäck innan man åker ut på racerbanan för optimal prestanda.
Metzeler däck Mitas däck Michelin däck Heidenau däck

Offroaddäck

Traildäck

Vill du då och då köra på grusvägar? Traildäck visar sig vara mycket multifunktionella däck, dessa har ett 50/50 användningssyfte för både väg- och terrängändamål. De är gjorda av hårt gummi med breda slitbanemönster som ger lång livslängd och grepp på mjuk mark. Däremot har de en låg kontaktyta med marken och är därför mindre effektiva om du bara använder dem för vägändamål, traildäck är därför inte de bäst presterande däcken på asfalterade vägar. De erbjuder helt enkelt bara en balanserad användning om det är det du söker.

Yamaha XT250
Motorcrossdäck

Det är dags för ett totalt terrängäventyr! Motorcrossdäck är utformade för att möta alla typer av terränger, vare sig sig det handlar om ängar, grus, lerspår eller stenbrott, även mjuk jord och hårda, leriga stigar. Detta kräver i sin tur starka däck som inte är känsliga för punkteringar och som drar nytta av grepp och dragkraft på marken under alla omständigheter och i alla typer av terräng. Deras breda spikar och förstärkt gummi ger dem ett stabilt grepp. Som du säkerligen förstår är de inte utformade för vägen, och av goda skäl: de är helt enkelt inte lämpade för kraftiga svängar och våt dragkraft.


Om du älskar att åka offroad blir inte du heller besviken. Du kan använda dig av denna typ av däck för enduro, motocross och träningstävlingar! Endurodäcken finns även i en hård version för ännu mer grepp på hård och stenig mark.

Vilka märken för motorcykeldäck är bäst?

När du väl vet vilken typ av motorcykeldäck som bäst motsvarar din körstil, måste du även börja leta efter det bäst presterande märket i den valda kategorin. Endast för att ett varumärke är ett välkänt premiummärke betyder det inte att de tillverkar de bästa modellerna i alla olika kategorier. För att ta reda på vilka som är de bästa modellerna och märkena i varje enskild kategori kan du exempelvis kolla på olika hemsidor eller YouTube-kanaler som är dedikerade till motorcyklar då dessa ofta granskar och provar både äldre och nyinkomna däckmodeller samt märken.

Nyare tester avslöjar att modellerna Pirelli Angel GT, Metzeler Roadtec 01, Dunlop RoadSmart III och Michelin Pilot Road 5 alla kämpar för första platsen för de bästa touring däcken, några av dem är till och med mer sportinriktade. För klassiska vintage däck bör man söka hos Michelin Pilot Activ, Pirelli Phantom Sportscomp eller Continental Classic Attack. Om du letar efter anpassade däck kommer Michelin Commander II-modellerna, Continental Conti Tour och Bridgestone Battlecruise H50-modeller att erbjuda en hög hållbarhet för dina turer. Om du vill nå höga hastigheter är Bridgestone Battlax S22, Pirelli Diablo Rosso III och Dunlop SportSmart Mk3 många gånger de mest lämpliga hypersportdäcken. Om du endast åker på bana bör du gå till Pirelli Supercorsa SP, Dunlop SportSmart TT eller Pirelli Diablo Rosso Corsa II. För kortare turer på grusväg passar däcken från Michelin Anakee Adventure, Continental ContiTrailAttack 3 och Pirelli Scorpion Trail II. Om din stora passion är att köra offroad bör du överväga att köpa Pirelli Scorpion Rally, Michelin Anakee Wild, Metzeler Karoo 3 eller Dunlop MX Range crossdäck.

Du har ett mycket brett utbud av modeller med olika greppvariationer att välja mellan för din motorcykel. Det är därför också viktigt att komma ihåg, oavsett vilka däck du väljer, att du inte bör blanda olika modeller av däck fram och bak.

Michelin däck Dunlop däck Continental däck Pirelli däck

Var kan jag få min motorcykel monterad med däck?

När du beställer motorcykeldäck online har du vanligtvis två alternativ: du kan antingen få dem levererade till din hemadress eller direkt till ett monteringscenter där de kan monteras efteråt. Däckåterförsäljare visar ofta en lista över däckmonteringscenter nära dig på deras hemsida. Där kan du även hitta kostnaden för monteringen. Observera dock gärna att de anpassade priserna som visas online ofta är minimipriser eftersom tiden som krävs för montering varierar mycket från en motorcykel till en annan. Exempelvis kräver klassiska motorcykeldäck specialutrustning. Det är därför du i förväg bör se till att monteringscentret kan montera på just de motorcykeldäck du köpt.

Vill du veta mer om erbjudanden för motorcykeldäck att hitta i Sverige? Titta i vår köpguide! Om du har ytterligare frågor eller funderingar om oss eller vår tjänst, använd gärna vårt kontaktformulär. Trevlig åktur!