Vilket däckmärke ska du välja? De bästa valen 2024

De bästa priserna på dina däck

Välj däck: Vad är det bästa däckmärket?


Med hundratals varumärken tillgängliga på Jämför-Däck är det svårt att göra ett val och definiera vilket som är det bästa däckmärket i världen eftersom varje tillverkare har sina särdrag. Vissa märken utmärker sig i all-season bil däck medan andra sticker ut på SUV vinterdäck. Dessutom har varje varumärke mer performanta modeller än andra. Det är därför vi rekommenderar att du konsultera modell tester av specialiserade organisationer. Ditt val beror på flera faktorer, till exempel vilken typ av fordon du kör, vilka förhållanden du kör i och naturligtvis din budget. Alla tillverkare innoverar varje dag för att erbjuda dig däck som uppfyller dina förväntningar. Från premiumdäck till budgetdäck, det finns ett märke för alla typer av förare och varje plånbok!


Premium däckmärken

Priserna på denna varumärkeskategori kan verka höga, men om du satsar allt på kvalitet, livslängd och säkerhet kan du gå vidare och köpa dessa varumärkesdäck med ögonen stängda. I Sverige liksom i många andra länder är de mest eftertraktade däckmärkena premiumvarumärken. Dessa tillverkare är kända över hela världen och kvaliteten på deras produkter är inte längre en hemlighet. Det är ingen slump att Michelin, Bridgestone, Goodyear och Continental-däck vinner många däckrankningar i prestandatester.

Däckmärken i mellanklassen

Om du letar efter ett bra värde för pengarna, gå till mellanklass varumärken. Många av dem är faktiskt undermärken av Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop och Pirelli däck. I själva verket har Michelin instegsdäck märken som BF Goodrich, Uniroyal och Kleber. Bridgestone äger Firestone, Continental har investerat i varumärket General Tire och Goodyear har vänt sig till Falken. Dessa varumärken erbjuder däck till överkomliga priser utan att offra den säkerhet och prestanda de ger.

Budget däck märken

För att vara uppmärksam på din plånbok är budgetvarumärken idealiska. Deras däck är säkert mindre hållbara och prestanda än andra högre märken, men de gör att du kan spara pengar, särskilt om du måste byta däck mellan två säsonger eftersom lagstiftningen och väderförhållanden i ditt land kräver det.

Se alla märken för budgetdäck