Lastbildäck - Prisjämförelsetjänst för Lastbildäck

De bästa priserna på dina däck
De bästa priserna på dina däck
Bredd
Profil
Diameter
Last
Hastighet
Märke
1 Hitta dina däck
2 Jämför priser
3 Besök butik

Jämför priser för att köpa dina lastbilsdäck billigare tack vare Jämför-däck
Oavsett om du fraktar varor över hela Sverige, rattar en buss i London eller arbetar på en byggarbetsplats hela dagen så behöver du kvalitetsdäck för lastbilar. Icke desto mindre är lastbilsdäck de dyraste däcken, och om du inte vill bli av med hela spargrisinnehållet är det avgörande att jämföra priser på Jämför-däck. Vår jämförelsessida hjälper dig att spendera mindre pengar och ändå hitta kvalitativa lastbilsdäck så att du aldrig behöver oroa dig för körsträcka, belastning eller terrängspänningar.

Varför ska jag jämföra priserna för lastbilsdäck online?

Att ha din lastbil fullt utrustad med däck kommer med ett ganska högt pris om man betänker att priset för ett enda lastbilsdäck redan är minst sex gånger så högt som priset för ett vanligt bildäck. Dessutom kan priserna för kommersiella lastbilsdäck ändras per timme, vilket gör att det inte går att ständigt vara uppdaterad. Hur gör du för att inte gå vilse i sökandet efter lastbilsdäck när priserna ständigt förändras?
Vi ser till att du sparar pengar och tid genom att erbjuda dig en ständigt uppdaterad jämförelse av lastbilsdäck. Hitta det bästa priset för dina nya däck när som helst med Jämför-däck, vi kommer aldrig att göra dig besviken!

Hur kan jag hitta erbjudanden på lastbilsdäck på Jämför-däck?

Ange dimensioner samt last- och hastighetsbetyg för dina lastbilsdäck i sökmotorn ovan. Observera att du kan söka efter ett enstaka däck men inte efter dubbla däck. Klicka sedan på ”Sök” och gå igenom prislistan, från billigaste till dyraste kommersiella lastbilsdäck.

Om du inte vet de exakta dimensionerna på dina däck kan du hitta dem på dina nuvarande däck eller i dina fordonsdokument.

Michelin  Continental  Bridgestone  Pirelli 

Hur jämför jag lastbils- och släpvagnsdäck på Jämför-däck?

Om du letar efter lastbilsdäckpriserna för ett visst märke kan du välja det i den vänstra kolumnen. Du kan också filtrera efter säsong och däckhandlare. Om din prioritet är budget kan det vara bra att kunna ställa in ett prisintervall. När du väl har valt ditt perfekta kommersiella lastbilsdäck, klicka på ”Besök butik” för att omdirigeras till vår partners onlinebutik så du kan slutföra ditt köp.
Jamfor-dack

Är billiga lastbilsdäck bra?

Budgetdäck för lastbil har ofta minskad prestanda. De tål mindre belastning och är inte lika motståndskraftiga mot slitage som sina dyrare motsvarigheter. Därför bör du inte alltid välja de billigaste lastbilsdäcken som visas högst upp i vår prislista. Leta istället efter de mest prisvärda. Din budget är dock fortfarande viktig, och det är därför vi är engagerade i att hjälpa dig att hitta det pris som passar din plånbok!

Hur väljer jag rätt däck till min lastbil?

Välj dina lastbilsdäck enligt axeln

Varje axel har sin egen typ av däck! Det finns tre huvudtyper av axlar: styraxeln, drivaxeln och släpaxeln. Däcken monterade på dessa axlar påverkas olika av belastnings- och rullmotståndsspänningar, beroende på deras position på fordonet. Följaktligen varierar slitbanemönstret för lastbilsdäck: de på drivaxeln har vanligtvis ett högre slitbanemönster än de andra däcken.

Styraxeldäck

Styraxeln är placerad i första positionen på lastbilens framsida. Det gör det möjligt för hjulen att styra sig i den riktning lastbilen kör. För denna typ av axel måste du montera S-däck (Steer), även kallade F (Fram). Med S-lastbilsdäck kommer du att kunna styra ditt fordon med rätt lastkapacitet.

Drivaxeldäck

Precis bakom styraxeln är drivaxeln, placerad i fordonets andra position. Drivaxeldäck har ett D-mönster. Drivdäck kommer att kunna bära vikten på din släpvagn utan problem.

Släpvagnsaxeldäck

Släpaxeln är placerad på baksidan av släpvagnen, därav namnet. Däcken på denna typ av axel drivs sedan av lastbilens rörelse och bär släpvagnens vikt utöver de andra hjulen. Se till att du monterar T-däck (Trailer) på denna axel. Deras högre last- och hastighetsbetyg gör att lastbilen kan bära tunga laster och köra en rejäl körsträcka, vilket är viktiga kriterier när du drar en släpvagn i flera timmar eller till och med dagar.

Observera att du också kan montera däck A eller Z (allposition) på alla tre axeltyper. De är gjorda för att passa alla positioner på lastbilen men kan ha lägre prestanda än S-, D- och T-däcken. I alla fall finns det en gyllene regel: se till att du monterar däck med samma slitbanemönster på varje axel!

Välj dina lastbilsdäck med tanke på körförhållandena

Om axeltypen är avgörande när du väljer kommersiella lastbilsdäck, så är användningen av dina däck det också. Oavsett om du kör lastbilar eller bussar behöver varje fordonstyp däck som passar körförhållandena. Från långdistansdäck till terrängdäck eller stadsdäck – det finns däck för alla lastbilsförare!

Lastbilsdäck för långdistans

Låt oss köra på motorvägar över hela Sverige med däck för långdistans! Den här typen av däck är främst gjord för 18-hjuliga lastbilar och traktorsläpvagnar som ofta transporterar gods och last i många mil, och däcken är utformade för att motstå slitage och rullmotstånd. När du väljer långdistansdäck ska du vara uppmärksam på bränsleeffektiviteten för att spara pengar och respektera miljön. Från Stockholm till Göteborg, Malmö till Uppsala tar dessa däck dig vart som helst!

Lastbilsdäck för regional transport

När du behöver köra kortare sträckor är lastbilsdäck för regional transport perfekt! De klarar regelbundna accelerationer och stopp, samtidigt som de är motståndskraftiga över tiden och ger bra hantering. Så om du har en semitrailer, tankbil eller liknande, kommer regionala däck ta dig dit du ska.

Stadsdäck för lastbilar

Stadsdäck är perfekta för tunga fordonsturer i staden. Oavsett om du kör en buss eller en sopbil kan de hantera de många hållplatser du kommer stanna vid för att hämta passagerare eller samla in avfall. Stadsdäck har förstärkta flanker och är utformade för att möta trottoarkanter. Med stadsdäcken behöver du och dina passagerare inte oroa er för er säkerhet!

On/off-road och byggdäck

Som namnet antyder är dessa däck väldigt mångsidiga! Oavsett om du vill köra på vägen eller på brantare mark som smuts och grus kommer dessa däck inte att svika dig. Däck för dumper är särskilt föremål för dessa terrängkörningsbegränsningar och har därför utmärkt dragkraft och ett tufft hölje för att möta skär och slitage.

Lastbil vinterdäck

Behöver du resa på snötäckta vägar? Glöm inte att montera vinterdäck på din lastbil! De är markerade med M+S eller med 3PMSF-symbolen och utformade för låga temperaturer och snöiga vägar. Genom att montera dem får du bättre manöverduglighet, stor bromsförmåga och ökad körkomfort på vintern.

Observera att i Sverige måste fordon under 3,5 ton vara utrustade med 3PMSF eller dubbdäck. Fordon över 3,5 ton måste vara utrustade med 3PMSF, PORE eller dubbdäck på styr- och drivaxlarna och minst M+S-däck måste monteras på de andra axlarna.

Vilka är de bästa märkena för lastbilsdäck i Sverige?

Du kan lita på märken som är kända för kvaliteten på sina däck, som Michelin och Goodyear. Du kan också titta på tillverkare som är specialiserade på kommersiella lastbilsdäck, som Samson och Americus. I vilket fall som helst kommer du att kunna hitta och jämföra dessa märken och några andra på vår webbplats för jämförelse av lastbilsdäck.
Anteo lastbilsdäck  Hankook lastbilsdäck  Aeolus lastbilsdäck  Westlake lastbilsdäck

Var kan jag få mina kommersiella lastbilsdäck monterade nära mig?

När du har valt dina lastbilsdäck på Jämför-däck måste du montera dem. Du hittar listor över partneranpassningscenter direkt på däckhandlarnas webbplatser. Var dock medveten om att de flesta garage är utrustade för att montera däck på vanliga bilar men inte nödvändigtvis på lastbilar. Dessutom varierar monteringshastigheten från ett garage till ett annat och är inte samma beroende på om du vill utrusta en bygglastbil eller en tung lastbil. Du måste därför kontakta garaget i förväg för att kontrollera om de passar dina däck och ge dig en offert.

För att lära dig mer om kommersiella lastbilsdäck, kolla in vår köpguide. Vi står också till ditt förfogande via vårt kontaktformulär för att hjälpa dig att jämföra däckpriser och köpa dina nya lastbilsdäck online. Ha en säker resa!